Başvuru Başlangıç
03 Nisan Pazartesi

Başvuru Bitiş
14 Eylül Perşembe

Değerlendirme
15 Eylül Cuma

HAKKIMIZDA

Marmara Bölgesindeki başarılı sanayi kuruluşlarımızı ödüllendirmek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası önderliğinde "Sanayi Kuruluşları Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu" düzenlenmektedir.

O

Ortaklar

Organizasyonun çözüm ortakları arasında; dünyanın önde gelen bağımsız değerlendirme kuruluşlarından olan Price Waterhouse Coopers, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, Doğu Marmara ABİGEM A.Ş. ve Major Bağımsız Denetim & Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. yer almaktadır. Medya Ortağı; Nasıl Bir Ekonomi gazetesi olup Bölgesel Ortakları ise; Marmara Bölgesinde yer alan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı`dır.

K

Organizasyonun Kapsamı

2008 ve 2009 yıllarında sadece Kocaeli bölgesinde 10 sektörde düzenlenen organizasyonumuzun kapsamı, 2010 yılı itibari ile Doğu Marmara`ya açılmış, 2014 yılından itibaren ise tüm Marmara Bölgesine hitap ederek Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinin yanı sıra İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Eskişehir illerinde de faaliyet gösteren tüm sanayi sektörlerini dahil edilecek şekilde genişletilmiştir. Bu çalışma kapsamında, oluşturulan anketler aracılığı ile katılımcı kuruluşlardan veriler toplanmakta olup, söz konusu veriler juri üyeleri tarafından değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonucunda, sektörlerinde başarılı olan kuruluşlarımız tespit edilecek ve daha sonra belirlenecek bir tarihte bu kuruluşlarımıza, "TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu`nun " katılımları ile düzenlenecek törenle, ödülleri verilecektir.

A

Organizasyonun Amacı

Yüksek verimlilikle çalışan,

Yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren,

Finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden,

Ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan,

Sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarının belirleyerek, tanınmasını ve ödüllendirilmesini sağlamaktır.

Y

Sektördeki Yeriniz

Günümüz dünyasında, küresel rekabetteki artışı işletmeleri değişime ve rekabet koşullarına uyum sağlamaya ve kendilerine rekabet gücü sağlayacak stratejik yönetim anlayışı ve yöntemlerine yönlendirmektedir. Bugün başarılı kuruluşlar, modern yönetim anlayışlarını ve yöntemlerini rekabet avantajı yaratarak karlı sonuçlara dönüştürülebilen firmalar olarak tanımlanıyor.

Broşüre ulaşmak için tıklayınız.

BAŞVURU

Sektörel Performans Ödül Organizasyonu için başvuru bedelleri KOBİ`ler için 2.000 TL, BOİ`ler için 5.000 TL`dir.
Türk Ekonomi Bankası İzmit Şb. TL Hesabı (TR69 0003 2000 0200 0000 4253 79)

Sektörel Performans ödül organizasyonuna Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Eskişehir illerinde de sanayi sektöründe faaliyet gösteren tüm Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler ve Büyük Ölçekli İşletmeler başvurabilir.
Başvurmak için tıklayınız..

2021
2022

Değerlendirmeye katılacak kuruluşların,5174 sayılı kanuna göre Sanayici tanımına uygun olarak, ilgili sektörlerde 2021 ve 2022 yıllarında faaliyet gösteriyor olmaları gerekmektedir.

Bu sektörlerde faaliyet gösteren gerek Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ: 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri 250 milyon Türk Lirasını aşmayan kuruluşlar) gerekse Büyük Ölçekli İşletmelerin (BOİ) tamamının katılımı teşvik edilmektedir.

Anket sorularına buradan erişebilirsiniz.

DEĞERLENDİRME

Değerlendirme, Marmara Bölgesi’nde sektör içindeki konumlarını tanımlama ve sektör ortalaması ile karşılaştırma yapabilme imkanını vermesinin yanı sıra, aşağıdaki özelliklere sahip kuruluşların tanınmasını ve performanslarının ödüllendirilmesini amaçlamaktadır.

member-1

Ülke ekonomisi ve içinde bulunduğu topluma katkı sağlayan firmalar.

AR-GE faaliyetlerine ve çalışanlarının gelişimine önem veren firmalar.

member-2
member-3

Yüksek verimlilikle çalışan, finansal olarak başarılı firmalar.

Verimli, yenilikçi ve markalaşabilen firmalar.

member-4
member-5

İstihdam sağlayan, çalışanların gelişimine önem veren firmalar.

Dış ticaret ve finansal sonuçlarda başarılı firmalar.

member-5

JÜRİ ÜYELERİ

2023 Yılı Sektörel Performans Değerlendirme Komitesi Üyeleri

BASINDA BİZ

Basında yer alan bizimle ilgili gazete küpürleri...

İLETİŞİM

Kocaeli Sanayi Odası Fuar İçi 41040 İzmit / KOCAELİ

Aydolu Elif YILDIRIM

  • Phone: (262) 323 08 56
  • Fax: (262) 325 55 68
  • Email: eyildirim@abigemdm.com.tr

Dila DENİZHAN

  • Phone: (262) 315 80 55
  • Fax: (262) 321 90 70
  • Email: dila@kosano.org.tr